Traseu Valea Dâljii

DESCRIERE

Traseu: Centrul de vizitare al PNR – Nucșoara – Viaduct Nucșoara – Ohaba Sibișel – Sibișel – Valea Dâljii – lângă barajul Ostrov – Unciuc – Sânpetru – Sibișel – Ohaba-Sibișel – Nucșoara – Centrul de vizitare al PNR

Porniți de la centrul de vizitare al Parcului Național Retezat. Dacă sunteți cazați în apropiere, puteți veni lejer pe bicicletă până la centru. De aici continuați până în satul Nucșoara, iar mai apoi până la viaductul peste Valea Nucșoarei. După viaduct mai urcați puțin pe drumul asfaltat, iar apoi virați la dreapta pe traseul triunghi albastru care urcă până la cetatea Colț.

Până la cetate drumul este destul de anevoios, așa că nu vă recomandăm să încercați să urcați cu bicicleta. Imediat după ce ați intrat pe traseul turistic, veți identifica un drum înierbat care merge mai întâi pe curba de nivel, iar apoi coboară din ce în ce mai abrupt până în vale. De aici urmați unul din numeroasele drumuri care merg de-a lungul văii, până veți ajunge în Ohaba-Sibișel unde veți întâlni mai întâi o vâltoare (dreapta), iar mai apoi o moară de apă (stânga). Continuați până în Sibișel unde, la ieșirea din sat, faceți stânga prin spatele ultimei case.

Traversați pârâul pe punte și continuați pe drumul de pământ folosit mai mult de animale, care mai apoi se transformă în cărare. Traversați pășunea de pe interfluviu și coborâți prin pădure spre Valea Dâljii. Imediat ce ieșiți din pădure veți vedea deja satul din vale, puțin mai în stânga. Ieșiți în drumul principal care este asfaltat și faceți stânga, apoi dreapta pe alt drum asfaltat la prima intersecție.

DETALII

Lungime: 33 km
Grad de dificultate: mediu
Tip traseu: cicloturism
Timp aproximativ de parcurgere: 5 ore
Distanţă parcursă: 33 km
Suprafaţă: drum asfaltat, drum betonat, drum pietruit, drum de pământ

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA HAȚEGULUI-RETEZAT

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

TRASEE SIMILARE