Traseu Sălașe

DESCRIERE

Traseu: Sălașu de Sus – Paroș – Coroiești – Râu Alb – Zăvoi – Sălașu de Jos – Sălașu de Sus

Din centrul satului Sălașu de Sus se urmează indicatorul rutier către satul Paroș. Odată ajunși în sat, în dreptul școlii se urmează drumul din dreapta și apoi prima uliță la stânga ne conduce pe un drum îngust asfaltat care traversează pășuni și terenuri cultivate până în satul Coroiești. Aici se cotește la stânga și se coboară spre satul Râu Mic care este amplasat în dreapta drumului principal.

Chiar înainte de Râu Mic veți întâlni un drum din stânga care face legătura cu Paroș. Țineți dreapta la această intersecție, iar mai apoi faceți stânga la intersecțiile cu drumurile ce din în satul Râu Mic și continuați până ajungeți în Râu Alb.

La prima intersecție după ce ați intrat în sat faceți stânga, iar la următoarea continuați înainte pe un drum îngust asfaltat până în satul Zăvoi. Cotiți la dreapta pe primul drum și după 250 m se intră la stânga pe un alt drum îngust asfaltat care ajunge la marginea satului Sălașu de Jos. Faceți stânga pe drumul ce urcă mai întâi mai abrupt și în serpentine și continuați până în Sălașu de Sus.

DETALII

Lungime: 16,7 km
Grad de dificultate: ușor
Tip traseu: cicloturism
Timp aproximativ de parcurgere: 2 ore
Diferenţa de altitudine: ca. 190 m
Suprafaţă: drum asfaltat, drum pietruit

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA HAȚEGULUI-RETEZAT

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

TRASEE SIMILARE