Traseu Râușor

DESCRIERE

Rută Traseu Râușor: Râușor – Suseni – Râu de Mori – Brazi – Clopotiva – Sarmizegetusa

Traseul pornește din Râușor și urmărește drumul asfaltat de pe Valea Râușorului până în satul Suseni. Chiar la intrarea în sat, pe partea stângă, se află biserica mânăstirii Colț iar pe versantul din dreapta ruinele cetății Colț. Se coboară apoi în satul Râu de Mori unde la intersecția de lângă școală se alege drumul din stânga spre colonia Brazi. În Brazi, după ce traversați podul peste Râul Mare, continuați la dreapta spre Clopotiva, iar mai apoi până în Sarmizegetusa.

Cu puțin timp înainte de a ieși în drumul înainte de a ajunge la drumul național, se cotește la stânga pe un drum de pământ ușor înierbat. Continuați pe acesta până ajungeți într-un punct unde drumul pare ca se pierde într-un pârâu, însă aici trebuie să continuați drept înainte cam 5-10 metri prin apa ușor adâncă, lejer de traversat pe margine și pe bolovani.

După ce treceți de această porțiune virați pe primul drum la stânga și continuați până veți ajunge în situl arheologic de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana. Puteți alege sa vizitați ruinele fostei capitale romane a Daciei, sau să continuați înainte până veți ajunge în DN.

DETALII

Lungime: 21,3 km
Grad de dificultate: dificil
Tip traseu: cicloturism
Timp aproximativ de parcurgere: 1-2 ore
Suprafaţă: drum asfaltat, drum de pământ;

LOCALIZARE

ȚARA HAȚEGULUI-RETEZAT

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

TRASEE SIMILARE