Traseu Poiana Pelegii

DESCRIERE

Rută Traseu Poiana Pelegii: Râu de Mori – Brazi – Valea Râului Mare – barajul Gura Apei (Tomeasa) – Valea Lăpușnicului Mare – Gura Bucurii –retur

Timp aproximativ de parcurgere: 6-7 ore
Distanţă parcursă: 91,6 km
Diferenţa de altitudine: ca. 1490 m
Suprafaţă: drum asfaltat, drum pietruit

La intersecția din centrul comunei Râu de Mori se urmează drumul din dreapta spre Brazi. După 3 km se ajunge în colonia Brazi, se trece pe lângă centrul sportiv aflat în partea stângă și la prima intersecție după pod se intră la stânga pe valea Râului Mare. Se urmează drumul asfaltat și după 28 de km de urcare se ajunge pe barajul lacului de acumulare Gura Apei sau Tomeasa. Aici se cotește la stânga peste baraj și se ajunge la punctul de intrare în parc, Gura Apei. Este necesară achitarea tarifului de vizitare, valabil timp de o săptămână. Urmează un drum pietruit, pe unele porțiuni accidentat, până la Cabana Rotunda, în momentul de față închisă publicului.

De la cabană și până în zona refugiului Stănuleți drumul devine mai accesibil, apoi panta începe să se înăsprească și ajunge în final la capătul drumului în locul numit Gura Bucurii. De aici se poate traversa pe jos pârâul și ajungeți în 5 minute în Poiana Pelegii. Întoarcerea se face pe același traseu.

DETALII

Lungime: 91,6 km
Grad de dificultate: Dificil
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

ȚARA HAȚEGULUI-RETEZAT

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

TRASEE SIMILARE