Traseu Dealurile Hațegului

DESCRIERE

Traseu: Hațeg – General Berthelot (Unirea) – Fărcădin – Tuștea – Densuș – Hățăgel – Totești – Păclișa – Reea – Nălaț Vad – Hațeg

Traseul pornește de la pensiunea ”Vila Veche” din orașul Hațeg, pe strada Timișoarei, cotește apoi la stânga pe strada Mihai Eminescu și părăsește localitatea pe strada Suseni. Drumul asfaltat ne conduce către satul General Berthelot, având în stânga o panoramă a orașului Hațeg și a Parcului Național Retezat. Se ajunge în General Berthelot unde pe partea dreaptă se află un vechi conac restaurat de către Academia Română. Se traversează apoi satele Fărcădin și Tuștea și se continuă spre Densuș. Traversați podul peste Pârâul Densuș și faceți imediat la dreapta. După 800 de metri, în centrul comunei, se alege drumul din dreapta pentru a ajunge la biserica Densuș. Se revine în centrul comunei unde pe dreapta începe traseul tematic Drumul vulcanilor realizat de administrația Geoparcului Dinozaurilor – Țara Hațegului. Lăsăm traseul tematic în dreapta și continuăm pe același drum pe care am venit până la intersecția din dreptul podului, unde vom merge drept înainte, spre Hățăgel și mai apoi Totești unde vom întâlni drumul principal DN 68 Hațeg – Caransebeș. Urmează o porțiune de 600 de metri pe drumul național care trebuie traversată cu mare atenție, nefiind refugiu pentru bicicliști.

Chiar la capătul satului, în dreptul ultimelor case, se intră pe un drum pietruit din dreapta care, după 1,2 km și mai multe curbe, ajunge în satul Reea. Se reintră pe asfalt și se coboară lin spre Nălaț Vad, unde în partea dreapă se află parcul dendrologic și ruina conacului Nopsca. Se ajunge în apoi în Hațeg, la drumul principal, se trece de sensul giratoriu și se traversează râul Galbena. În centrul orașului se cotește la dreapta, apoi după spital, prima stradă la stânga ca să revenim la pensiune.

  • cuiburile de dinozauri din General Berthlot
  • Biserica Densuș
  • Conacul Nopcsa din Nălaț Vad.

DETALII

Lungime: 31,7 km
Grad de dificultate: ușor
Tip traseu: cicloturism
Timp aproximativ de parcurgere: 2 ore
Diferenţa de altitudine: ca. 70 m
Suprafaţă: drum asfaltat, drum pietruit
Probleme: circulaţia auto

LOCALIZARE

ȚARA HAȚEGULUI-RETEZAT

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

TRASEE SIMILARE