Ziua Parcului Național Călimani

Ziua Parcului Național Călimani

DESCRIERE

În fiecare an, la Ziua Parcului Național Călimani, turişti de toate vârstele, instituţii partenere ale administraţiei parcului și reprezentanţi ai instituţiilor publice, culturale, de învățământ, producători locali și meșteșugari renumiți se bucură în natură de acțiuni educative și mâncare bună. În cadrul evenimentului, jandarmii montani și pompierii militari prezintă echipamentul specific, necesar îndeplinirii misiunilor ce le revin, cum ar fi cel de escaladare, de căutare a turiștilor rătăciți sau a celor acoperiți de zăpadă în avalanșe, de acordare a primului ajutor, mijloace de orientare (hartă, busolă, GPS).

Membrii Serviciului Salvamont Vatra Dornei oferă informații despre orientarea turistică pe traseele montane, explicându-le celor prezenți orientarea cu ajutorul hărții și a busolei, dar și necesitatea de activare a GPS-ului pe telefon și păstrarea legăturii cu Salvamontul atunci când abordează trasee necunoscute.

Însoțiți de un ranger, participanții bine echipați pot să descopere trasee de drumeție și pot afla lucruri uimitoare despre legendele și poveștile locului, despre flora, fauna și habitatele din Parcul Național Călimani.

În cadrul evenimentului se organizează și ateliere meșteșugărești unde participanții pot învăța cum să coasă o ie sau cum să cioplească în lemn diferite modele tradiționale. Aceștia au ocazia să viziteze o căsuță tradițională, veche de peste 80 de ani, în care pot admira obiectele folosite de bunicii noștri în viața lor de zi cu zi.

Sursa Foto: Bucovina, te iubesc

DETALII

Data: 15 iunie
Website: calimani.ro
Adresa: Șaru Dornei nr. 54C, la sediul Centrului de Vizitare al Parcului Național Călimani
Organizatori: Administrația Parcului Național Călimani împreună cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor
Tip eveniment: Cultural

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, trasee și pensiuni recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

EVENIMENTE SIMILARE