Rută traseu Pârâul Buciniș: Şaru Dornei – Panaci – Coverca – Pârâul Buciniş

Descriere traseu Pârâul Buciniș:

În Şarul Dornei, de la intersecţia drumurilor spre Gura Haitii şi Panaci, urmaţi direcţia Panaci până în satul Coverca, unde veţi întâlni pe dreapta un alt drum betonat semnalizat printr-un indicator pe care scrie „Drum forestier Buciniş”. Urmați acest drum şi bucuraţi-vă de peisajul splendid care vă va încânta privirile după fiecare curbă. Drumul betonat continuă pentru încă 2-3 kilometri, după care devine drum pietruit. Puteţi să urmaţi acest drum cât vă ţin picioarele, după care să vă întoarceţi pe acelaşi traseu la
punctul de plecare. Veți parcurge un traseu lejer prin satele dornene, cu gospodării tradiționale presărate ici și colo, iar în depărtare veți zări culmile maiestoase ale Pietrosului Bistriței și Călimanilor. Oamenii locului încă mai duc, în bună parte, un trai ca în urmă cu sute de ani. Viața lor se împarte între văcării (un fel de stâne pentru vaci situate pe pajiștile abrupte ale munților) și gospodăria din sat. Cea mai mare parte a peisajului de pe traseu, reprezentativ pentru toată zona, se datorează acestui stil de viață specific numai în această zonă. Acest traseu este ideal pentru o plimbare de după-masă și poate fi considerat ca o încălzire pentru zilele ce vor veni.

Pentru mai multe informații legate de alte activități pe care le puteți face în zonă, accesați website-ul destinațieide ecoturism Țara Dornelor.

Descarcă fișa de descriere a traseului.

Descarcă track-ul GPS.