Rută traseu Giumalău: Vatra Dornei – Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului – Rusca (Pârâul Rusca) – Cabana Giumalău – Cabana Gigi Ursu (bandă galbenă – bandă roşie – bandă albastră) – Poiana Obcinii – Pârâul Chilia – Vatra Dornei

Descriere traseu Giumalău:

De pe varianta docolitoare a oraşului dinspre Suceava spre Piatra Neamţ se intră pe drumul pietruit ce
duce la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, situată pe malul stâng al Bistriţei. După mănăstire drumul continuă lin spre satul Rusca. Odată ajunşi în Rusca, faceţi stânga în dreptul podului betonat care traversează Bistriţa spre şoseaua naţională. Practic, intraţi pe un drum în urcare care însoţeşte Pârâul Rusca. De aici nu trebuie decât să urmaţi marcajul turistic triunghi roşu, care vă va scoate, după o urcare susţinută, la Cabana Giumalău. Atenţie, pe ultima porţiune de aproximativ 500 de metri va trebui să împingeţi bicicleta (segment push bike). De la cabană veţi urma drumul de pământ care traversează golul montan. Drumul se suprapune peste marcajul turistic bandă galbenă, până în Poiana Ciungilor unde se întâlneşte cu traseul marcat cu bandă roşie. Urmați acest traseu, apoi, după un parcurs lung prin pădure, marcajul bandă albastră (intersecție la stânga), care se suprapune parţial şi peste cruce roşie, până la Cabana Gigi Ursu. De la intrarea în pădure, din cauza lucrărilor de exploatare forestieră, drumul este avariat pe mai multe porţiuni, în unele cazuri fiind nevoie să vă daţi jos de pe bicicletă. De la Cabana Gigi Ursu, drumul este în mare parte în coborâre iar starea suprafeţei drumului este bună. La prima intersecţie aveţi două opţiuni: fie ţineţi marcajul cruce roşie, care coboară mai abrupt printre păşuni şi fâneţe, fie urmaţi drumul din stânga, care coboară mai lin spre Vatra Dornei, pe valea pârâului Chilia, până în oraș.

Pentru mai multe informații legate de alta activități pe care le puteți face în zonă, accesați website-ul destinației de ecoturism Țara Dornelor.

Descarcă fișa de descriere a traseului.

Descarcă track-ul GPS.