Poteca tematică Tinovul Mare este situată în Rezervația Naturală Poiana Ștampei, jud. Suceava

Punct de pornire: pe drumul forestier ce duce la Dornișoara, intrarea pe traseul tematic este în dreptul panoului de semnalizare a rezervației Tinovul Mare Poiana Ștampei

Descriere: Un pod de lemn lung de 800 m traversează pădurea, șerpuind printre pini, mușchi, ferigă și tufe de merișoare. Din loc în loc întâlnești panouri cu poze și informații care te pun la curent cu fauna și flora specifică. În cadrul proiectului Tinovul Poiana Stampei – natură și turism în destinația ecoturistică Țara Dornelor a fost amenajat un traseu nou ce se suprapune peste vechiul podeț ce străbătea aria protejată. Acesta a fost reparat și îmbunătățit de către Asociația de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Administrația Parcului Național Călimani (APNC).

Iniţiativa urmărește să diversifice oferta de activităţi din zona Țara Dornelor şi să evidenţieze lumea ascunsă a tinoavelor și particularitățile lor deosebit de interesante. Accesul pe poteca tematică se face de pe drumul spre Dornișoara, iar de-a lungul celor 800 de metri ai podețului ce străbate tinovul  panourile interpretative oferă informații  despre modul de formare a acestor zone, animalele pe care le adăpostesc și importanța lor.

Tip traseu: liniar

Durata de parcurgere: aproximativ 1,5 ore

Limbi: panourile sunt disponibile doar în limba română

Tururi ghidate: Administrația Parcului Național Călimani

Starea traseului: bună