Cupa Mondială de sanie pe pistă naturală 

DESCRIERE

Competiție sportivă de talie mondială care reunește cei mai buni sănieri din lume din țări cu tradiție în acest sport, cum sunt Austria, Italia, Rusia, și nu numai! 

Campionatul Mondial de Sanie din Țara Dornelor se desfășoară pe pârtia de sanie Bucovina, singura din Europa de Est omologată internațional, cu peste 1.000 mc de gheață. Competiția este cu atât mai importantă cu cât, în anul 2017, aici a avut loc și primul Campionat Mondial de seniori din România la sporturile de iarnă. Frumusețea pentru privitori constă în descoperirea unui sport nou, practicat la nivel profesionist. În plus, pentru participanții la eveniment, organizatorii pun la cale spectacole și petreceri unde distracția este garantată.

Dintre toate țările din Europa de Est, România este singura care organizează un astfel de eveniment,  iar Cupa Mondială de Sanie reprezintă una dintre cele mai importante competiții găzduite de țara noastră la sporturile de iarnă. Pe pista de sanie Bucovina concurează peste 60 de sportivi din 13 țări la probele de simplu masculin, feminin și dublu.

DETALII

Adresa: Vatra Dornei, pârtia Bucovina
Website: bobsanie.ro
Organizator:  Federația Română de Bob și Sanie, Federația Internațională de Sanie, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Primăria și Consiliul Local Vatra Dornei
Data: 17-19 ianuarie
Tip eveniment: Eveniment sportiv

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, trasee și pensiuni recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

EVENIMENTE SIMILARE