Ziua 1. Oradea -Pădurea Craiului -Sat Roșia

Ne întâlnim în Oradea, punctul de plecare spre Pădurea Craiului. Oradea este un oraș multicultural, renumit pentru arhitectura sa Art Nouveau.
Sosire în satul Roșia, cazare la pensiune. La cină ghidul vă va intoduce în atmosfera locală și vă va prezenta detaliat programul zilelor următoare.

Ziua 2. Peștera cu Cristale din Mina Farcu – Tiroliană – Traseu Stanu Cârnului

Vizită la Peștera cu Cristale din Mina Farcu din inima munțiilor Pădurea Craiului, unică în România pentru abundența și varietatea cristalelor de calcit ce-i acoperă pereții. Peștera este accesibilă doar printr-o galerie de mina în care a fost amenajat un mic muzeu.
La ieșire ne așteaptă o tiroliană de peste 200 m întinsă peste o vale împădurită.
Descoperim Valea Roșia urmând un traseu tematic ce ne conduce către un minunat punct de belvedere situat deasupra Cheilor Văii Lazurilor. În continuare ne aventuram în explorarea unei peșteri tehnice prin pasaje, galerii și săli decorate cu speleoteme de o diversitate uimitoare. Încheiem ziua la pensiune, cu o cină copioasă, povești și o degustare de palincă.

Ziua 3. Cheile Cuților – Cătunul Runcuri

Explorăm zona Roșia pe jos și pe bicicletă. Drumețim printre pereții de calcar ce străjuiesc Cheile Cuților, învățăm despre specii rare de plante întâlnite pe traseu și admirăm portalele impresionante ale peșterilor din pitoreasca Vale a Cuților. O zonă sălbatică cu peisaje inedite din Pădurea Craiului.
După prânz luăm bicicletele și pedalăm peste vastele platouri carstice descoperind satele și cătunele răsfirate pe dealuri.

Ziua 4. Peștera Meziad – Oradea

Vizităm Peștera Meziad, una din cele mai interesante peșteri amenajate în scop turistic din carstul Munţilor Pădurea Craiului. În prezent arie naturală protejată, peștera adăpostește 13 specii de lilieci. De mai bine de 150 de ani de când a început să fie explorată, peștera impresionează prin dimensiunea sălilor dar și prin bogația și varietatea speleotemelor.
Pornim către Oradea unde vom lua prânzul la un restaurant local.