T9: Valea Roșiei în imagini

DESCRIERE:

Rută traseu: Roșia – Ponița – Peștera cu cristale din Mina Farcu – Dealul Farcului – Valea Pietrii Negre – Dealul Tinoasa – Platoul Runcuri – Ponița – Roșia
Timp aproximativ de parcurgere: 4 ore
Diferenţa cumulată de nivel: 630 metri
Suprafaţă: asfalt, drum pietruit, drum de pământ
Probleme deosebite:
– porțiuni cu urcușuri susținute, unele pe lângă bicicletă;
– porțiuni cu traseu slab vizibil.

Descriere traseu
Atracții turistice
Descriere traseu

Din centrul satului Roșia pornim spre zona numită Poniță, iar mai apoi urcăm spre Peștera cu Cristale din Mina Farcu. De la peșteră continuăm să urcăm și cotim la stânga pe primul drum forestier pietruit (nu de pământ!). Continuăm să urcăm până ieșim din pădure, apoi drumul virează brusc la dreapta și trece de o poartă pe care trebuie să avem grijă să o închidem. Drumul continuă să urce, face două serpentine, trece iarăși de o poartă și de o casă părăsită și nu după mult timp urcușul devine foarte accentuat până ce vom întâlni un alt drum din stânga, dar vom continua să mergem înainte. De aici urcușul se înmoaie, urcăm un mic vârf și urmează o coborâre scurtă, la capătul căreia drumul se bifurcă. Urmăm drumul din stânga, ieșim din pădure și urmăm drumul înierbat ce coboară lejer printre pajiști și fânețe până când intră din nou în pădure, unde drumul devine slab vizibil. Trebuie să avem grijă să întâlnim un drum care iese imediat din pădure, traversează Valea Pietrii Negri și se urcă pe versantul opus. Continuăm să urcăm până ajungem în culme și de acolo mai departe spre Runcuri. Când întâlnim drumul asfaltat cotim la stânga și coborâm puternic spre Poniță. După primele două case virăm la stânga și imediat întâlnim drumul asfaltat ce traversează satul. Continuăm să coborâm până în Roșia.

Pedalează în destinația de ecoturism și află ce alte activități poți face în zonă, accesând website-ul Pădurii Craiului!

Atracții turistice
  • Peștera cu Cristale din Mina Farcu,
  • tiroliană,
  • traseul tematic Stanu Cârnului

DETALII:

Lungime: 21 km
Dificultate: Dificil
Tip traseu: Cicloturism

TRASEE SIMILARE

Meniu