La Festivalul Brânzei şi al Țuicii, timp de două zile, producătorii mărgineni îşi etalează brânzeturile— telemea, brânza de burduf de munte, urda sau caşul, ţuica de fructe şi măncărurile specifice — bulz, pastramă de oaie, sloi de oaie.

Reprezentativ pentru Festivalul Brânzei și al Țuicii este realizarea „BULZUL FESTIVALULUI” care a devenit deja o tradiţie în zonă. Bulzul se face dintr-o cantitate considerabilă de mămăligă, brânză de oaie şi smântână, pregătită de săteni.

Festivalul Brânzei și Țuicii este un eveniment care oferă tuturor șansa să cunoască tradițiile din Rășinari și din toată eco destinația turistică Marginimea Sibiului. Să viziteze obiectivele turistice, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice.

Pentru mai multe informații legate de acest eveniment dar și multe alte activități accesați web-site-ul.