Eco Maramureș

www.ecomaramures.com

Informaţii generale

Între văile formate de râurile Mara și Cosău, mărginită la sud de Rezervația Creasta Cocoșului din munții vulcanici Gutâi, ca o ”insulă” de viață tradițională autentică, ce uimește încă etnografi și filologi, Mara-Cosău, parte a Maramureșului istoric, este ca o ladă de zestre a civilizației noastre, cu splendide bogății. Limbă, obiceiuri, arhitectură, sunt prezentate cu bunăvoință și mândrie oricărui oaspete.

Descoperă Eco Maramureș – între văile formate de râurile Mara și Cosău, mărginită la sud de Rezervația Creasta Cocoșului din munții vulcanici Gutâi, ca o ”insulă” de viață tradițională autentică, ce uimește încă etnografi și filologi, Mara-Cosău, parte a Maramureșului istoric, este ca o ladă de zestre a civilizației noastre, cu splendide bogății. Limbă, obiceiuri, arhitectură, sunt prezentate cu bunăvoință și mândrie oricărui oaspete.

Semnele arhaice sunt modelate până în cele mai fine detalii de mediul natural şi integrate perfect în acest peisaj: biserici de lemn – giuvaiere din secolele XVI – XVII, unele dintre ele parte din Patrimoniul UNESCO, porţile masive sculptate în lemn, mori cu roată verticală, pive şi vâltori – ingenioase instalaţii tehnice ţărăneşti din lemn, acţionate de apă. Peisajele-mozaic, cu pășuni alpine, fânețe, zăvoaie, pâraie, livezi și păduri seculare, se aliniază armonios pe lângă zonele sălbatice, adăpost pentru ursul brun și râs, porci mistreți sau lupi.

În destinația eco turistică Eco Maramureș este simplu să vezi îndeaproape viața maramureșenilor. Te primesc în comunitatea lor, te pun la masă, te sfătuiesc, și îți povestesc liber despre cutumele lor. Satul Breb este un astfel de exemplu de ”casă” departe de casă, locul unde te întorci întotdeauna, la fețe senine și calde și la inteligența tăcută și echilibrul moroșenilor. Pentru că aici lucrurile se fac în familie, iar vizitatorii se pot simţi foarte uşor parte a familiei, cu un zâmbet şi disponibilitatea de a intra în joc. În 2014 zona Mara-Cosău – Creasta Cocoșului a obținut statutul de destinație ecoturistică, distincție primită până acum de numai două zone din România (Mara-Cosău și Zărnești).

www.ecomaramures.com

Vezi detalii

Harta

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.
Cumpără harta


Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe eco-romania.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.