Ture cu canoe în Delta Dunării

Delta Dunării

DESCRIERE

Descoperă unicitatea și diversitatea destinației de ecoturism Delta Dunării din canoe.

Tur de 4 zile/ 3 nopți

Programul propus de organizatori este:

Ziua 1 – Întâlnire la Tulcea, la Port Aval – Tulcea, punem canoele pe apă, facem un mic instructaj, încărcăm bagajele în canoe, semnăm protecția muncii și pornim pe apă.

Coborâm pe Dunăre apoi „prin baltă”, pe canalul Mila 36, Gârla Sireașa până la Cot Candura (intersecția cu Șontea). Mergem ușor, de voie, avem destul timp. Mai oprim din când în când să ne dezmorțim picioarele, iar pe seară campăm la nea Mișu Tulceanu și facem un foc de tabăra cu cină de camping.

Fiecare participant își va duce propriile bagaje în canoe, fiți foarte atenți la ceea ce luați cu voi, spațiul de bagaje într-o canoe este destul de limitat. În a doua zi, seara, ajungem la Mila 23 și vom putea să ne împrospătăm proviziile de mâncare și apă, nu trebuie să cărați de la început toată mâncarea și toată apa.

Fiecare participant își va aduce mâncarea pentru această tură, după preferințele culinare ale fiecăruia. Ghidul va merge împreuna cu voi, într-un caiac pentru o persoană.

Ziua 2 – În jur de ora 7:00 are loc trezirea și organizarea pentru mic dejun: pentru gătit se va face întotdeauna un singur foc, nu facem o baterie de focuri în tabăra.

Continuăm tura, iar seara ajungem la Mila 23.

Ziua 3 – Astăzi e ziua cea mai ușoară, nu mai strângem corturile, le lăsam numai bine închise, cu mâncarea asigurată în cutii să nu dea atacul viespile, furnicile sau vreun câine rătăcit și facem o tură de o zi cu canoele lejere, fără bagaj. Cărăm cu noi doar ce avem nevoie peste zi. Trezirea de voie, mâncăm de dimineață, apoi punem din nou canoele pe apă și pornim la drum. Facem o tură spre lacul Miazăzi, o zonă sălbatică, frumoasă, plină de viață.

Pe seară ne întoarcem și facem un foc de tabără cu cină și povești de camping.

Ziua 4 – Dacă ați ales transferul cu navele de pasageri (Navrom), la ora 6:00 este plecarea navei din stația Mila 23, astfel că la 5:30 vă traversăm Dunărea și vă ducem în stația de pasager. Dacă ați ales transferul nostru, ne trezim de voie, mâncăm, iar la ora 10:00 toată lumea trebuie să fie gata de transfer (transfer de grup).

DETALII

Activitate organizată de: Descoperă Delta Dunării
Despre organizator: Suntem o echipă de entuziaști care se străduiesc din răsputeri să arate lumii fața frumoasă a Deltei, Delta Dunării așa cum o vedem noi, sălbatică, misterioasă, plină de viață, liniștită și agitată totodată.  Avem soluții de cazare în aproape toate zonele Deltei Dunării, de la case mici (pensiuni rurale) până la hoteluri de 4 stele în care vă veți simți minunat și veți pleca acasă plini de amintiri plăcute.
Data: 28 aprilie – 28 septembrie

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ALTE TURURI ORGANIZATE DE DESCOPERĂ DELTA DUNĂRII

DELTA DUNĂRII

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Delta Dunării.

Delta Dunării

ALTE ACTIVITĂȚI DIN DELTA DUNĂRII