Delta Dunării

www.ddbra.ro

Informaţii generale

Pământul care se naște, mereu tânăr, mereu în schimbare, este un loc magic, unde se sărbătorește viața în orice colțișor. Delta Dunării are un farmec aparte: legănat, te primește pe canale străjuite de stuf, papură şi rogoz, presărate pe alocuri de sălcii pitice, pe lângă mlaştini, adevărate labirinturi greu de străbătut, te duce ușor în inima ei.

Delta Dunării are un farmec aparte: legănat, te primește pe canale străjuite de stuf, papură şi rogoz, presărate pe alocuri de sălcii pitice, pe lângă mlaştini, adevărate labirinturi greu de străbătut, te duce ușor în inima ei. Pământul care se naște, mereu tânăr, mereu în schimbare, este un loc magic, unde se sărbătorește viața în orice colțișor.

Te va însoți mereu, cu bucurie, alaiul de păsări, sutele de specii, milioane de păsări venite aici pentru cuibărire din îndepărtate colţuri ale Terrei. Niciunde altundeva în Europa nu te va surprinde un asemenea tablou precum cel al coloniilor în perioada de migraţie: pelicanul comun sau creț, codalbul sau faimoasa gâscă cu gât roșu. Dacă ajungi la Letea sau Caraorman, între dunele de nisip şi apele întinse vei găsi păduri rare de stejar, frasin și arin.

Și dacă natura este adevărata bogăție a zonei, fiind declarată patrimoniu UNESCO, îndârjirea localnicilor, un mozaic de etnii (români, lipoveni, ucrainieni, greci etc.) de a păstra tradițiile, ospitalitatea lor, fac Delta Dunării o destinație ideală pentru drumețul care își dorește o experiență de neuitat. Și apoi, cum ai putea uita o zi de pescuit într-o lotcă pescărească, o plimbare cu deja tradiționala canotcă în Mila 23 – Satul Campionilor sau plachia, peștele prăjit, icrele și borșul de pește „ca-n Deltă”?!

www.ddbra.ro

Vezi detalii

Harta

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.
Cumpără harta


Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe eco-romania.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.