Turul Alba Ecclesia

DESCRIERE

Ruta: Sighişoara – Saschiz –Viscri – Criţ – Sighişoara
Durata turului:
6-7 ore
Servicii incluse: transport, ghid specializat, contravaloarea biletelor de intrare în biserici fortificate.
Preț: în funcție de mărimea grupului.

Traseul este descris de organizatori astfel:

Părăsim orașul Sighișoara și ne vom îndrepta către satul Saschiz, cu una din cele șapte biserici fortificate incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Saschiz-ul are cel puțin două obiective excepționale, biserica evanghelică, monument gotic cu arhitectură aparte, și cetatea țărănească, care reprezintă ultimul refugiu pentru cele șapte sate adiacente, pe coama dealului sudic al localității.

Vom continua drumul nostru la Viscri, către un alt sit UNESCO, unde s-a păstrat într-un mod excepțional arhitectura satului medieval sud transilvănean. Aici întregul ansamblu fortificat are o poveste și un farmec aparte.

Turul nostru continuă la Criț, localitate ce se caracterizează printr-o îmbinare remarcabilă între stilul de construcție medieval și neoclasic. Unicitatea ei stă în faptul că în interiorul sistemului de fortificație medievală biserica a fost reconstruită în stilul arhitectural  distinctiv pentru începutul secolului al XIX-lea. Vom încheia turul nostru întorcându-ne înapoi la Sighișoara.

– picnic din produse tradiționale din bucătăria românească, săsească și maghiară;
– prânz din produse tradiționale din bucătăria românească, săsească și maghiară;
– descoperă viața rurală: plimbare cu căruța, vizită la producători locali de cărămizi și țigle;
– fă cunoștința cu tradițiile locului: mulsul oilor, degustare de brânză, inclusiv plimbare cu căruța, (opțiune valabilă în perioada mai – august, pentru grup de minim 4 persoane);
– mic tur cu bicicleta;
– drumeție la cetatea țărănească din Saschiz.

DETALII

Telefon: +40 721 254 195
Email: info@wanderlust-tour.ro
Website: www.wanderlust-tour.ro
Activitate organizată de: Wanderlust Tour
Despre organizator: Wanderlust este un operator regional de servicii turistice cu sediul în Sighișoara, specializat în regiunea Transilvaniei. Pachetele sunt personalizate și pregătite cu atenție, respectând specificul și valorile locului. Tururile sunt disponibile în limbile română, germană, engleză, și includ atât orașe medievale, cât și sate cu legendele și poveștile acestora, bucătărie locală, meșteșuguri, istorie, tradiții autentice, drumeție, cicloturism.

LOCALIZARE

COLINELE TRANSILVANIEI

Descoperă mai multe activități, trasee și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

ALTE ACTIVITĂȚI DIN COLINELE TRANSILVANIEI