Turul Alba Ecclesia – Printre biserici fortificate și tradiții încă păstrate

Ruta: Sighişoara – Saschiz –Viscri – Criţ – Sighişoara

Părăsim orașul Sighișoara și ne vom îndrepta către satul Saschiz, unul din cele șapte biserici fortificate incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Saschizul este caracterizat prin cel puțin două obiective excepționale, biserica evanghelică, monument gotic cu arhitectură aparte, și cetatea țărănească, care reprezenta ultimul refugiu pentru cele șapte sate adiacente, amplasată în proximitatea localității, pe coama dealului sudic al localității.
Vom continua drumul nostru la Viscri, către un alt sit UNESCO, unde s-a păstrat într-un mod excepțional arhitectura satului medieval sud-transilvănean. Aici întregul ansamblu fortificat are o poveste și un farmec aparte.
Turul nostru continuă la Criț, localitatea se caracterizează identificat printr-o îmbinare remarcabilă între stilul de construcție medieval și neo-clasic. Unicitatea ei stă în faptul că în interiorul sistemului de fortificație medievală, biserica a fost reconstruită în stilul arhitectural, distinctiv pentru începutul secolului al 19-lea. Vom încheia turul nostru întorcându-ne înapoi la Sighișoara.

Durata turului: 6-7 ore

Servicii incluse: transport, ghid specializat, contravaloarea biletelor de intrare în biserici fortificate.
Preț: în funcție de mărimea grupului

Activități opționale:
a. Picnic din produse tradiționale din bucătăria românească, săsească și maghiară
b. Prânz din produse tradiționale din bucătăria românească, săsească și maghiară
c. Descoperă viața rurală: plimbare cu căruţa, vizită la producători locali de cărămizi și țigle ca. 2 ore
d. Fă cunoştinţă cu tradiţiile locului: mulsul oilor, degustare de brânză, inclusiv plimbare cu căruţa, ca. 3 ore (opțiune valabilă în perioada mai – august, pentru grup de minim 4 persoane)
e. Mic tur cu bicicleta
f. Drumeție de circa 2 ore la cetatea țărănescă

Această activitate se organizează la cerere!

Pentru detalii legate de acest eveniment, vizitați website-ul organizatorului!