Destinaţia de ecoturism Colinele Transilvaniei vă invită la un festival care are loc simultan în întreaga lume – 5 continente, peste 30 de ţări, peste 90 de localităţi. Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental etc. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

Institutul Francez Cluj-Napoca este coordonatorul Festivalului Très Court în România, Ungaria, Slovacia şi Moldova. ORANGE este sponsorul principal al festivalului în România. Pentru mai multe informații despre festival accesați  www.trescourt.com.

În Colinele Transilvaniei, festivalul va vizita mai multe localități ce urmează a fi anunțate. Detalii la colineletransilvaniei@gmail.com