Aventură în inima Transilvaniei: Trasee în Colinele Transilvaniei

Din aprilie 2015, Colinele Transilvaniei se mândrește cu o rețea de 210 km de trasee de bicicletă și de drumeție, care trec prin 26 de sate cu biserici fortificate și prin cetatea medievală Sighisoara.

Acoperind partea de nord a destinației, mai precis zona dintre Târnava Mare și Podișul Hârtibaciului, rețeaua leagă 4 monumente UNESCO de la Sighișoara, Viscri, Saschiz și Valea Viilor, și traversează arii naturale protejate de importanță europeană și națională.

Traseele, ușor accesibile, sunt ideale pentru o plimbare plăcută, fiind ideale pentru familii și copii, cu toate că există și circuite pentru cei ce vor mai mult. Poţi hoinări în voie peste dealuri şi văi, urmând culmea de ape sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu.

Nivelul de dificultate al traseelor variază între uşor şi mediu, mulţumind pe toată lumea: pe cei care preferă plimbarea agale, pe începători, dar şi cei mai experimentați.

ECHIPAMENT RECOMANDAT: cască, vestă reflectorizantă, mini trusă de scule, sursă de hidratare semnificativă (mai ales în zilele călduroase), cameră de rezervă pentru bicicletă.

Descoperă uncicitatea destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei!

Pentru mai multe informații despre fiecare traseu în parte cât și pentru descărcarea track-urilor GPS, accesează website-ul organizatorilor.