Explorează frumusețea Transilvaniei și descoperă bogăția culturii și a tradițiilor săsești! Îmbrățișează acest autentic mod de viață înconjurat de cultură și natură!

La poalele Carpaților, în centrul triunghiului Sibiu-Brașov-Sighișoara, Casele de oaspeți din Cincșor oferă autenticitate, relaxare, natură și cultură și posibilitatea de a explora zonele turistice înconjurătoare și stilul de viață local. Fosta școală evanghelică și fosta casă parohială evanghelică au fost atent restaurate, decorate în spiritul tradiției săsești și transformate în case de oaspeți. Elementele decorative autentice, confortul modern și grija la detalii creează o ambianță cu funcționalitate, simplitate, eleganță și reducerea ornamentului la esență.

„Emoția de a avea șansa de a contribui la continuarea istoriei acestei clădiri – începând din 1600 există o listă completă a pastorilor catolici și a preoților evanghelici care au trăit împreună cu familiile lor în această casă – ne-a servit drept motivație suficientă pentru a începe restaurarea și punerea ei în valoare. Dintr-o clădire deteriorată și părăsită, astăzi fosta casă parohială a devenit o bijuterie arhitectonică, cu camere spațioase, cu fresce de renaștere transilvăneană descoperite în urma restaurării – deschisă pentru vizitatori și oaspeți. În zona fostelor grajdiuri se află astăzi camere și apartamente spațioase, cu ieșire direct în grădina spațioasă a Parohiei. Cultură și natură – ce poate fi mai fascinant?” – gazdele caselor din Cincșor.

Mai multe informații legate de acest loc minunat aflați vizitând site-ul www.transilvania-cincsor.ro .

Despre destinația ecoturistică Colinele Transilvaniei și ce activități puteți desfășura în zonă, click aici.