Călare în Transilvania – Villa Abbatis Riding Tour – un pachet de șase tururi călare care pleacă din Apoș, județul Sibiu, și au ca destinație sate tradiționale săsești din destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

Fiecare traseu are 15-20 km și durează aprox. nouă ore: cinci-șase ore călare și o pauză de trei ore pentru prânz și o experiență culturală (vizite la biserici fortificate sau degustări de produse locale). Toate tururile includ masa de prânz.

Cerem participanților să fie capabili să controleze calul la pas și la trap, cel puțin.

Fiecare tur are specificul său:

1. Drumul Vinului înseamnă o zi călare până la Richiș, unde vizităm biserica fortificată. Ghid este Herr Schass, care știe toate legendele călugărilor cistercieni și ale bisericii lor.

2. Ziua Legendelor ne duce prin păduri seculare către Biertan, sit UNESCO ce găzduiește cea mai importantă biserică fortificată din țară: fostul episcopat săsesc. Luăm prânzul printre armuri de cavaleri, vizităm biserica și ne întoarcem în Apoș.

3. Ziua Săsească este un drum călare prin văi largi către Stejeriș, unde trăiește o comunitate de sași ce încă păstrează tradițiile. Urcăm în turnul slăninilor, gustăm slănină, ceapă, pâine de casă și palincă, iar domnul Misch ne spune de ce sașii își țineau slănina în turn.

4. Drumul Regal ne duce la Mălâncrav, unde și HRH prințul Charles vine des. Luăm masa într-o gospodărie săsească, ne bucurăm de specialităție casei: plăcintă cu prune și sirop de coacăze și vizităm conacul Apafi.

5. Turul Hârtibaciului parcurge două sate, se intersectează cu linia mocăniței și se oprește la Alțâna. Mâncâm la Șura lui Ștef, vizităm Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului și ne întoarcem la trap în Apoș.

6. Drumul Verde. Străbatem pășuni, urcăm coline și ajungem la Copșa Mare, sit UNESCO. După prânz ne întâlnim cu preotul, vestit apicultor și pictor de icoane. Gustăm produsele lui și revenim la Apoș, pentru un foc de tabără, bun prilej pentru depănat amintiri și făcut planuri pentru vacanța viitoare.

Pentru mai multe informații legate de aceste trasee minunate călare, accesați website-ul organizatorilor!