Colinele Transilvaniei

www.site.colinele-transilvaniei.ro

Informaţii generale

Coline verzi, cu mozaicuri de culturi agricole, pajişti şi păduri, sate săsești și biserici fortificate, sunt parte din decorul unei veritabile cărți de povești. Ia aminte, la pas lejer, să asculţi sufletul locului şi să inspiri parfumurile naturii: ești înconjurat de minuni.

Colinele Transilvaniei te cheamă să descoperi coline verzi, cu mozaicuri de culturi agricole, pajişti şi păduri, sate săsești și biserici fortificate, la fiecare pas. Toate la un loc, fac parte din decorul unei veritabile cărți de povești. Ia aminte, la pas lejer, să asculţi sufletul locului şi să inspiri parfumurile naturii: ești înconjurat de minuni.

Pajiştile, ca niște cascade de flori (plante aromatice și de leac) și fluturi, sunt printre puţinele de acest fel din Europa. Din păduri răcoroase, lasă-te ademenit de pârâiaşe limpezi, vezi urme proaspete de cerb sau urs și desfată-ți auzul: sute de păsări cântătoare te înconjoară la orice pas. Satele, protejate de biserici fortificate, încărcate de istorie, păstrează farmecul de odinioară, trei dintre acestea fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Colinele Transilvaniei reprezintă „ultimul peisaj cu adevărat medieval din Europa” (Dr. Andrew Jones). Biodiversitatea şi stilul de viață tradițional sunt rezultatul a secole de dezvoltare în deplină armonie cu natura, creând un sentiment unic al acestui loc, de echilibru și liniște.

Aici și bucatele se degustă mai domol: Slow Food Târnava Mare pregătește regulat mese întinse, unde te așteaptă exclusiv produse autohtone: gemuri de fructe de pădure, produse din plante și o excepțională pâine facută la cuptor, după o metodă tradițională. Și, pentru că sigur îți vei lăsă o parte din inimă aici, Ia cu tine la schimb o mică parte din aceste locuri: suveniruri lucrate de mână, cu drag, din materiale locale şi naturale.

Vezi detalii

Harta

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.
Cumpără harta


Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe eco-romania.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.