La Ziua rezervației naturale Piatra Șoimilor pe lângă promovarea valorilor naturale ale rezervației naturale Piatra Șoimilor, evenimentul are ca scop educarea şi conștientizarea ecologică atât a tinerilor cât și a adulților. Eveniment ce are ca scop și promovarea unei atitudini „prietenoase” faţă de natură şi faţă de specia protejată ursul brun (Ursus arctos) în rândul localnicilor şi a turiștilor din Băile Tușnad, ca un prim pas important spre o conviețuire durabilă, și totodată promovarea ecoturismului prin materiale promoționale bazate pe prezența ursului brun în zona orașului și a Rezervației Naturale Piatra Șoimilor.

Te invităm la un eveniment, unde ursul este în centrul atenției. Te așteaptă activități pentru copii, mâncare bună, muzică, dans, expoziție foto și seminar despre urși, foc de tabără. În programul evenimentului organizat în destinația de ecoturism Băile Tușnad sunt incluse:

  • prezentări despre destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile, în special despre rezervația naturală Piatra Șoimilor;
  • concurs tematic despre rezervația naturală Piatra Șoimilor între cele 6 grupe de Junior Ranger;
  • formarea Junior Rangerilor ca ghizi pentru a ghida turiștii pe poteca tematică;
  • promovarea destinației și implicit a rezervației prin „Cortul Verde/Zöld Sátor”;
  • expoziție tematică de fotografie.

Ziua rezervației naturale Piatra Șoimilor se încheie cu o masă câmpenească (gulaș la ceaun).

Pentru mai multe informații legate de destinația de ecoturism Băile Tușnad, click aici.