Competiția Saint Ana Lake Exterra Triathlon sau Triatlonul XSALT este organizată de Asociația Adventure din Băile Tușnad în parteneriat cu Clubul Sportiv Extreme.

Implică trei probe: înot (800 de m în Lacul Sfânta Ana); bicicletă (21.4 km offroad) și alergare (6,2 km).
Dorinţa organizatorilor este de a oferi oamenilor posibilitatea de a practica sportul în aer liber într-un cadru organizat şi de a-i scoate din realitatea urbană în care grijile, stresul şi sedentarismul sunt din ce în ce mai copleşitoare.

Competiția Saint Ana Lake Exterra Triathlon sau Triatlonul XSALT este organizată de Asociația ADVENTURE din Băile Tușnad în parteneriat cu Clubul Sportiv Extreme.

PROBELE XSALT INDIVIDUAL

800 m înot – 21.4 km bicicletă – 6.2 km alergare

STAFETA  / STAFETA FAMILII

800 m înot – 21.4 km bicicletă – 6.2 km alergare

Întrecere pe echipe – un concurent participă la o singură probă.

SALT Kids Race 2019

Ca în fiecare an așteptăm cu mult drag micii concurenți la XSALT Kids Race. Nu contează dacă ai mai participat sau nu la astfel de competiții: această competiție este ideală să încerci cele trei probe în peisajul de vis de la Lacul Sfânta Ana. Competiția pentru copii constă în 50 de m. înot, 1200 m bicicletă și 200 m alergare. Participarea la XSALT Kids Race este gratuită. Rugăm participanții și părinții să ne sprijine în pregătirea competiției pentru copii, prin: Completarea formularului de înscriere disponibil aici.

Validarea înscrierii prin completarea declarației de asumare a răspunderii de către părinte / părinți și preluarea Kit-ului de participare va fi posibilă doar în ziua premergătoare competiției, respectiv în data de 12 iunie 2019, între orele 17:00-23:00 la cortul de înscrieri care va fi amenajat în Băile Tușnad, în parcarea vizavi de biserica catolică. Kit-ul de participare conține: cip de cronometrare, număr de concurs, tricou personalizat, ciocolată de cază, apă.

Programul XSALT Kids Race – 13 iulie 2019, Lacul Sfânta Ana:

08:30 – toți particpanții înscriși trebuie să fie prezenți în zona de tranzit amenajată pe malul Lacului Sfânta Ana, unde va începe briefingul despre competiție.

09:00 – XSALT Kids Race Start

10:30 – XSALT Kids Race evaluare și festivitate de premiere

Descoperă destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile si află mai multe informații despre eveniment pe: www. xsalt.ro/index.php/ro