Competiție de sprint cu atelaje canine Cupa Băile Tușnad este la ediția a VII-a și se organizează începând din 2009 cu scopul promovării armoniei dintre om și natură precum și a stațiunii Băile Tușnad. Se desfășoară pe baza categoriilor de concurs stabilite la nivel internațional, respectiv:

– O – atelaj cu 9 câini (husky siberian),

– A1 – atelaj cu 8 câini (husky siberian),

– B1 – atelaj cu 6 câini (husky siberian),

– C1 – atelaj cu 4 câini (husky siberian),

– C2 – atelaj cu 4 câini (malamuți și samoyed),

– D1 – atelaj cu 2 câini (husky) și D2 (malamuți).

 

Înainte de competiția propriu-zisă echipele se vor strânge la stake-out de unde vor merge pe rând la linia de start amplasată în vecinătatea pârtiei de schi din Băile Tușnad. Vezi detalii despre locație. Fiind competiție de sprint distanțele ce vor fi parcurse de atelaje sunt de 10, 7.4 și 5.8 km în funcție de numărul de câini de la atelaj. În acest sport aceste distanțe nu sunt considerate foarte lungi, însă traseul ales este unul tehnic care va pune la încercare atât musherii cât și pe câini. Este un eveniment organizat de către organizații non-guvernamentale din zonă și organizarea depinde de grosimea stratului de zăpadă de la sfârșitul lunii ianuarie.

Pentru buna desfășurare a competiției, te rugăm să respecți următoarele reguli simple:

– să nu intrii pe traseele marcate dintre stake out și start precum și pe traseul propriu-zis al competiției;

– să-ți faci prieteni printre căței doar cu acordul musherului;

– să nu vii la competiție cu câinele tău sau dacă vii să-l ții întotdeauna în lesă;

– să nu hrănești câinii;

– să te îmbraci bine și

– să te simți bine

Descoperă destinația de ecoturism Băile Tușnad și află mai multe informații legate de Cupa Băile Tușnad pe web-site-ul organizatorilor.