Drumeții din Sibiu în satele Transilvaniei

DESCRIERE

Este un program de drumeții ușoare prin satele din Mărginimea Sibiului și Colinele Transilvaniei. Turiștii pot să rezerve toate cele 6 drumeții sau doar una. Grup de maxim 8 persoane.

Ziua 1: Drumeție între Rașinari și Cisnădioara. Acestă drumeție va fi o bună introducere în mediul rural transilvanean: o plimbare prin 2 sate invecinate, dar foarte diferite: unul românesc, Rașinari, în Marginimea Sibiului, și unul săsesc – Cisnădioara, chiar dincolo de deal.
Ziua 2: Biertan. În acest tur, vom explora dealurile din jurul Biertanului, pe Via Transilvanica. Traseul, lung de aproape 6 kilometri pe sens oferă unele dintre cele mai bune priveliști ale Colinelor Transilvaniei. Vom putea vizita biserica fortificată a lui Biertan.
Ziua 3: Drumeție în Hosman. Drumeția începe în apropierea bisericii fortificate și urcă ușor prin câmpuri agricole și pajişti până la pădurea de stejari. După traversarea pădurii ne vom bucura de o panoramă superbă a munților Făgăraș.
Ziua 4: Drumeție la stână. Această drumeție ne va introduce în lumea ciobanilor care își pasc oile în munții din jurul Sibiului. Vom urma potecile folosite de ciobanii locali pentru a merge la turmele și colibele lor din vârful muntelui și, în funcție de anotimp, s-ar putea să le putem întâlni. Dacă ciobanul este disponibil, va pregăti un prânz special de cioban: bulz ciobanesc.
Ziua 5: Drumeție la Boița. Vom explora înălțimile din jurul satului Boița, situat la intrarea Oltului în defileu, primul sat din Marginimea Sibiului. Veche așezare de graniță, satul a fost martor la file importante ale istoriei Transilvaniei, din epoca romană până la Primul Război Mondial. Pe lângă priveliștile deosebite cu Oltul la intrarea în munți, vom putea descoperi un cătun uitat, ascuns în pădurile de deasupra satului.
Ziua 6: Drumeție la Jina. Această drumeție ne va duce la Jina, ultimul dintre cele 17 sate din Mărginimea Sibiului situat și la cea mai mare altitudine.

ALTE TURURI OFERITE DE OAK TREE TRAVEL

DETALII

Email: florin@sibiutourguide.com
Website: www.sibiutourguide.com

Activitate organizată de: Oak Tree Travel
Despre organizator: Suntem o agenție tour-operatoare înființată în 2019 și organizăm excursii și circuite culturale și outdoor pentru grupuri mici de turiști. Pachetele turistice pe care le promovăm includ pe lângă componența culturală și drumeții prin munții și satele României. Ne propunem să dezvăluim atât turiștilor români, dar și celor străini satul românesc în tihnă, la pas, fără grabă. Drumețiile noastre au un grad de dificultate ușor spre mediu, pentru că ne dorim să ne bucurăm de experiența în natură și nu avem scopul declarat de a atinge un vârf.
Data: tot timpul anului

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

COLINELE TRANSILVANIEI

Descoperă mai multe activități, trasee și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

MAI MULTE ACTIVITĂȚI DIN COLINELE TRANSILVANIEI