Drumeție în Bucegi și Piatra Craiului

DESCRIERE

Drumeție în Bucegi și Piatra Craiului – vom fi împreună 6 zile, timp în care vom „drumeți” pe doi dintre cei mai importanți munți ai României: Bucegi și Piatra Craiului. Cazarea se va face în cabane de munte și în pensiuni turistice rurale.

Programul drumeției
Programul drumeției

Ziua 1: Punct de întâlnire: Bușteni. Cină și cazare.

Ziua 2: Mic dejun. Transport cu cabina Cabana Babele. Începe tura: Cabana Babele – Vf. Omu – Valea Gaura – Bran. Prânz la pachet. Durata: 7-8 ore; tură lungă, efort mediu, priveliști de vis pe tot timpul zilei, diferența de altitudine: 1.700 m. Cazare și cina la o pensiune în Bran.

Ziua 3: Mic dejun. Drumeție în Parcul Național Piatra Craiului. În prima parte a zilei vom trece printr-unul din cele mai frumoase și autentice sate de munte, Măgura. Prânz la pachet. În a doua parte a zilei vom urca la Cabana Curmătura (1470 m). Cazare la priciuri, toaleta afară. Durată: 7-8 ore; tură lungă, efort mediu, urcare/coborâre: 800 m/200 m.

Ziua 4: Mic dejun. Urcare pe creasta principală a muntelui Piatra Craiului (aprox. 2100 m). Durată: 6-7 ore; efort mediu spre greu, urcare/coborâre: 600 m/700 m. Prânz la pachet. Cazare și cină la Cabana Curmătura. Foc de tabară.

Ziua 5: Mic dejun. Acum e acum: vom parcurge o mare parte din creasta principală, până la cel mai înalt punct al masivului Piatra Craiului – Vf. La Om sau Piscul Baciului (2238 m). Prânz la pachet. De aici coborâm pe traseul numit „La Lanțuri”, Westwand sau Drumul lui Deubel (după Friedrich Daubel, profesor de liceu la Brașov, entomolog, și pasionat montaniard brașovean din secolul al XIX-lea). Acest traseu reprezintă un adevărat „test” pentru toți drumeții porniți să urce pe Piatra Craiului. Durată: 8-9 ore, efort mediu spre greu, urcare/coborâre: 700 m/1.300 m. Cazare și cină la Cabana Plaiul Foii (859 m).

Ziua 6: Mic dejun. Transfer la Brașov. În drumul nostru facem o scurtă oprire la Castelul Bran. Cazare și cină în Brașov. Seara, tur de oraș pe jos.

Ziua 7: Mic dejun. Transfer la Bușteni.

Detalii legate de tură:
– perioada optimă: Iulie – Octombrie.
– număr minim de participanți 1, număr maxim de participanți 10.
– mijlocul de transport va fi ales în funcție de numărul de persoane.
– tura de munte necesită o condiție fizică și psihică bună, cu rezistență la efort minim pe o perioadă lungă de timp.
– cazarea se face în cabane și pensiuni turistice rurale.
– prețul final diferă în funcție de numărul de participanți; pentru mai multe detalii, contactați-ne.

Prețul include: transport, cazare, pensiune completă, serviciile unui ghid montan calificat.

DETALII

Website: www.activetravel.ro
Activitate organizată de: Active Travel
Despre organizator: City-tours Brașov & Adventure-tours Transilvania reprezintă un proiect al agenției de turism Active Travel din Brașov, agenție specializată în organizarea de pachete turistice personalizate pentru grupuri restrânse, turiști români sau străini. Oferim drumeții montane și turism de aventură în munții Bucegi, Ciucaș, Făgăraș, Piatra Craiului, Piatra Mare, Retezat, Parâng, Căpățânii, Buila Vânturarița, Ceahlău, Apuseni, vânătoare de imagini, ture cu bicicleta tip mountainbike, tururi de oraș și tururi culturale.
Data: 01 iunie – 30 septembrie

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului.

ACTIVITĂȚI SIMILARE

Meniu